Tegnap lejátszották az elődöntőket a spanyol szuperkupában és nem született meglepetés. Ahogy várható volt a Barcelona és a Real Madrid küzd meg egymással a döntőben.

Barcelona a Baskonia együttesével küzdött meg ahol a katalánok a mérkőzés elejétől a végéig a kezükben tartották a mérkőzést. A rikító rózsaszín mezes Barcelona bár a végére felhozta a Baskoniát de a győzelem így se forgott veszélyben. Abrines (19 pont) és Mirotic (13 pont) vezetésével gyors támadó játék és kemény védekezést láthattunk. Jasikevicius edző bizakodó lehet nagyon jól nézett ki a csapatjáték. Sikerült visszavágni az elvesztett spanyol bajnoki döntőben elszenvedett vereségért. A Baskonia bár küzdött de nem volt komoly sansza a győzelemre.

A másik ágon a Tenerife fogadta a Real Madrid-ot. Ha azt mondtuk az előző meccsre, hogy sima volt akkor ez hatványozottan igaz erre párharcra. Alocen és Abalde a két fiatal spanyol titán és új szerzemény nagyon jól játszott és már most látni, hogy nagy erősítés lesz a Madridnak. Mellettük idén több szóhoz juthat Garuba aki szintén fiatal agilis spanyol tehetség. A fiatalok mellett azért jó az öreg a háznál. Rudy Fernandes ismét nagyot játszott és 18 ponttal csapata legjobbja volt. A Tenerife bár rendkívül erős de jelenleg még az Euróligában is kiemelkedőnek számító Real Madriddal nincs egy szinten.

A döntőben tehát a két gigász a Madrid és a Barcelona találkozik. Itt már szorosabb eredményre lehet számítani sőt a hosszabbítás is könnyen benne van a pakliban. Nehéz lenne megmondani kinek van nagyobb esélye a kupára hiszen mind a két csapatnál klasszis játékosok sora vethető be. Mi semleges nézők csak jól járhatunk ezzel a mérkőzéssel. Nagy csatát és szoros végjátékot várok.