A legjobb négy csapat pontosan az a négy csapat lett akikre számítani lehetett. Minden csoportból a favoritnak számító alakulat jutott túl. Ők jelenleg az olasz bajnokság legjobbjai. De vajon mire mennek egymás ellen?

Sassari – Virtus Bologna

A Bologna egy míg a Sassari kettő vereséggel jutott túl a csoporton. A Virtusnál nagyon jól illeszkedtek be az újoncok. Abass, Alibegovic és Pajola is nagyon jól hozza a tőle elvárhatót és Adams-nek is voltak jó meccsei. Jelenleg úgy néz ki, hogy nincs olyan játékos aki ne lenne hasznára és csak kiegészítő lenne. A pad nagyon mély és a rotáció is elég nagy. Teodosic és Markovic pedig jól osztogatja a pontos labdákat 🙂

A Sassari meglepően jól nézett ki a csoport körök alatt. Náluk sokkal nagyobb volt a jövés menés mint másoknál és szinte teljesen új kezdővel vágtak neki mint tavaly. Nagy erősítés Bendzius, de Kruslin, Pusica, Tillman és Burnell és szépen teszi a dolgát. Miro Bilan sokkal jobb eddig mint tavaly és az olasz front Gentile, Spissu és DeVecchi is nagyon hasznos.

Ha a mérkőzést előre kéne vetíteni én mindenképp egy szoros mérkőzést várok. A két csapat közel azonos erőt képvisel, de ha azt nézem, hogy a Bologna már régebb óta egyben van és mind a kezdő mind a cserepadról érkező játékosokat összehasonlítva inkább a Virtus felé dől a mérleg akkor esélyesebbnek őket látom.

Tipp: Szoros mérkőzésen nyer a Virtus Bologna. De biztosabb ha inkább a Sassarinak adunk némi pont előnyt. Sassari +6,5 1,57 (kicsit kevéske az odds így nagy téttel nem ajánlom)

Milan – Venezia

A Milan egyedüliként veretlen és 100%-os. Ráadásul mindegyik mérkőzésén dominált. Úgy néz ki végre összeállt az a csapat amire már évek óta várnak a szurkolók. Nagy esélyesei a kupának és a bajnokságnak is. Jelenlegi legjobb kerettel ők rendelkeznek és ehhez méltóan is játszanak.

A velencei alakulat nem volt túl meggyőző eddig. Bár tovább jutottak azért itt ott még döcögött a szekér. A játékuk még mindig inkább a jó védelemről szól. Lassan komótosan szövik a támadásukat ami eddig is jellemző volt rájuk. Fotu nagyon jó igazolásnak látszik. Remekül passzol a csapatban és hasznos elől hátul is. Daye idén is a csapat legjobb játékosa és támasza a Veneziának. Jók jók de a Milan ellen kevés ez kevés lesz.

A mérkőzés torony magas esélyese a Milan és csak valami botrányos teljesítménnyel tudják elveszteni ezt a meccset. A Veneziának itt lesz a vége. Nagy csoda kéne, hogy ezt a lécet is megugorják. De ahogy érzem nem is fognak annyira ráfeszülni.

Tipp: Milan nyer. De olyan alacsony az odds, hogy fogadhatatlan. A Milannak teljesen mindegy, hogy hány ponttal nyer így azt mondani, hogy -9,5 értelmetlen. Mert nincs motiváció. Egy meccs van és teljesen fölösleges nagyon elverni az ellenfelet.