A héten rendezték a második fordulót az Euroligában és már most látni lehet, hogy ebben a szezonban a csapatok kiegyenlítettebbek lesznek mint eddig bármikor. Igaz még csak két mérkőzést játszottak le a 34-ből de már így is jó pár nem várt eredmény született.

Alul teljesítettek.

Ha a táblázatra pillantunk akkor láthatjuk, hogy olyan csapatok állnak két vereséggel akik tavaly dominálták az egész sorozatot. Itt első sorban a Real Madrid és az Anadolu Efes-re gondolok. Bár a törökök takarózhatnának azzal, hogy a csapat sztárja Shane Larkin még nem léphetett pályára, de a akkor mondhatjuk, hogy viszont otthon voltak és nem kellett utazgatniuk. Plusz a csapat többi tagja tavaly is ebben a felállásban játszott míg a Zenit és a Fener teljesen kicserélődött játékosállománnyal érkezett. Érthetetlen, hogy kettőből egyik mérkőzést se tudták győztesen elhagyni.

A Real Madridnál se sok változás történt ehhez képest szintén pont nélkül állnak. A támadásban nagyon döcög a gépezet. Eddig még a 80 pontot se tudták átlépni ami azért elég érdekes, ha azt nézzük, hogy tavaly az egyik legtöbb pontot szerző csapatok közé tartoztak. A harmadik forduló mind a két csapatnak fontos lesz ha nem akarnak nagyon leszakadni.

Akik meglepetést okoztak.

A nyitány előtt ment a spekuláció és próbálták felmérni a csapatokat és, hogy mire lehet esélyük a bajnokságban. Ebben a rangsorolásban általában a Fenerbache-t eléggé le szokták írni mondván, hogy a távozók (Sloukas, Datome, Williams, Kalinic, Lauvergne) és persze az edző váltás miatt nem lehet sok jóra számítani. Ehhez képest az első két mérkőzést sikerrel vették. Ráadásul idegenben verték az Anadolu-t amire nem sokan fogadtak volna. Kokoskov edző nagyon jól összerakta a csapatot. A védekezés és a támadás is jól néz ki és sikerült csapatként pályára küldeni a sztárokat és nem pedig egyénileg próbálják megoldani.

A Zenit két hatalmas skalpot begyűjtve maradt 100%-os. Idegenben verték az Efes-t és hazai pályán Gudaitis és Hollins nélkül is győzni tudott a hiánytalan Barcelona ellen. Baron, Poythress és Pangos fémjelezte hármas nagyon jól néz ki és nagy veterán Rivers is hasznos pontokat szállít a csapatnak. Nem sok meccs előtt számítanak favoritnak, de eddig mindig ránk cáfoltak. Érdemes lesz komolyan venni őket.

A Valencia bár meglepetésnek nevezhetnénk, de valahol azért mindenki várta tőlük idén, hogy most oda érhetnek az élbolyba. Nagyon megizmosodtak és a jó igazolások meghozták az eredményt. A Lyon ellen otthon szinte kötelezőnek mondható a győzelem, de az, hogy idegenben verik 16 ponttal a Real Madridot már igen csak a meglepetések közé tenném. Jól néz ki a spanyol gárda és ha Prepelic is elkapja a fonalat akkor még veszélyesebbek lehetnek.

A harmadik forduló izgalmas lesz mert sok csapatnak kell majd javítani. Ha a korona vírus nem babrál ki nagyon a csapatokkal akkor nagyon szoros mérkőzéseket lehet majd látni.