Elrajtolt a legrangosabb kupa sorozat az Euróliga. Az első forduló után már lehet sejteni, hogy nem minden úgy lesz ahogy azt előzőekben vártuk. Lett szép számmal olyan végkimenetel ahol bizony felhúzhatjuk a szemöldökünket.

Az első nagy meglepetést rögtön a legnagyobb favoritnak számító Anadolu Efes szállította akik hazai pályán maradtak alul az idén nagyon megerősödött Zenittel szemben. Persze lehet azt mondani, hogy a hazaiaknál nem játszott Larkin de azért ettől függetlenül is hozniuk kellett volna. Viszont ez jól mutatja, hogy a Zenittel igenis számolni kell ebben az évben.

Következő mérkőzésen is volt meglepetés méghozzá az előre lesajnált Zalgiris tudta elhozni a győzelmet az Olympiakosz otthonában. Bár tény, hogy ezt inkább a hazaiak buktál el. De a litvánok küzdésből és csapat játékból megoldották ezt a nehéz feladatot. Sok kellemetlen pillanatot okozhatnak majd a továbbiakban is

Az, hogy ezen a napon a többiek vagyis a Barca a Maccabi és a Valencia győzni tudott az papír formának mondható és mondhatni borítékolható volt. A nagy csata elmaradt a Barcelona CSKA között igaz az oroszoknál voltak hiányzók pl. Milutinov és Strelnieks

Pénteken folytatódtak a mérkőzések és itt is születtek meglepetések. A Khimki otthon nem tudott győzni a Panathinaikosz ellen ami mondhatjuk hogy hát nem akkora meglepi mert nem volt Shved se McCollum. De a másik oldalon is voltak hiányzók és az, hogy az oroszok ennyire függnek Shvedtől annyira nem néz ki túl biztatónak.

A Milano majd nem megégett a Bayern ellen és csak hosszabbításban sikerült hozni a győzelmet. Az ellen a München ellen akiket sok elemző az utolsók között tart idén számon. Tehát hiába a sikeres előszezon a Milannál ha az Euroligában kiscicaként viselkednek. Ennél sokkal magabiztosabb játékra lesz szükség a továbbiakban.

Végül pedig egy nagy meglepetés. A Madrid alul maradt idegenben a Baskonia ellen és a hazaiak értékes győzelmet szereztek ezzel is jelezve, hogy igen is számolhatunk velük a playoff ért zajló csatározásban. A forduló MVP-je is a Baskoniából került ki. Név szerint Henry aki 23 pont 2 lepattanó és 6 gólpasszig jutott. Mellettük még a két új szerzemény Alec Peters és Giedraitis is szenzációsan játszott. Valamint az, hogy 63 ponton tartották a Real-t szintén említésre méltó.