Végre valahára ezt is megéltük és újra kezdődik az élet a kosárlabda világában. Indul az Eurocup és az első körben rögtön 3 mérkőzést láthatunk amikben az a közös, hogy az otthon játszó csapatok számítanak favoritnak és próbálják hozni a “kötelezőt”.

Bursaspor – Trento

Bemutatkozik az újonc Bursaspor akihez az eddig nem túl acélos Trento érkezik. Rögtön egy vereséggel nyitották a bajnokságot és nem is igen látom eddig mit akarnak játszani. Hazai pályán a törökök esélyesebbek és szerintem ha idegenben lenne ez a meccs akkor is ők lennének az esélyesebbek. Nagy meglepetés lenne ha az olaszok nyernének. Ahhoz nagyot kéne betlizni a törököknek.

Buducnost – Brescia

A másik mérkőzésen a Buducnost fogadja a Brescia csapatát. Az olaszoknak annyi előnyük lehet, hogy már több tét mérkőzést is játszottak így már többet tudtak együtt dolgozni a csapat egységen. Alapvetően a montenegrói csapat otthon a favorit és le kell hozniuk ezt a meccset ha a csoportból jó helyen akarnak tovább jutni. Ám ők még tét mérkőzést ezzel a kerettel nem játszottak és az, hogy hogy működnek mint csapat nehéz megmondani. Sok tapasztalt és kiváló játékossal rendelkeznek. Ha csapatként tudnak játszani akkor nem lehet gond. Ha inkább egyénileg próbálják feltörni a védelmet akkor nem lesz könnyű a győzelem. Az olaszok mindent elfognak követni, hogy nyerjenek ebben kétségem nem lesz. De ha a két csapatra nézek és az, hogy otthon játszik a Buducnost akkor itt nem lehet gond.

Malaga – Levallois

Végül az utolsó találkozót Malagában rendezik ahova a francia Levallois együttes érkezik. Az a francia csapat akik nagyon jó formában vannak és nem szabad leírni őket. Mi sem nagyobb bizonyíték erre, hogy idegenben verték a Monaco együttesét 10 ponttal és 62 ponton tartották a hazaiakat. Majd egy tükör sima hazai győzelem a Gravalines-Dunkerque ellen. Jó formában vannak és nagyon sötét ló. A hazaiak egyértelműen bomba erősek és a csoport legnagyobb esélyesei. Papír forma szerint nem lehet baj a fix 1-es de most tényleg egy jó formában lévő csapat érkezik hozzájuk amiben benne van a meglepetés szerintem. A három mérkőzésből ezt érzem a legveszélyesebbnek hiába itt a legnagyobb a keretek közötti különbség. Izgalmas lesz az biztos.

Ha a három mérkőzést kéne sorrendbe állítani akkor Bursaspor, Buducnos és Malaga lenne a sorrend. De a labda mindenkinek gömbölyű biztos, hogy lesz meglepetés. Kíváncsian várom melyik mérkőzést veszítik el a hazaiak. 🙂