Európában kezd újra éledezni a kosárlabda. Sorra indulnak majd a bajnokságok és a bajnokok ligája is elkezdődik hamarosan.

Olasz szuper kupa

Először nézzük meg gyorsan, hogy mi történt az olasz kupában. Nagy meglepetés nem történt ugyanis a Milan kétséget nem tűrve nyerte meg megérdemelten az olasz szuper kupát. A döntőben a Virtus Bolognát verte egy elég könnyed mérkőzésen. A Milan idén kétség kívül nagyon erős és ez jó jel az Euroligára nézve. A Virtus-nál még kicsit döcög a szekér, főleg a mérkőzés elején nem tudnak kellőképpen koncentrálni. Jó lesz ez de még jó pár mérkőzés kell mire összecsiszolódik rendesen a társaság.

Liga Endesa

A spanyolok is megnyitották a Liga Endesát és egyből egy rangadóval a Baskonia fogadta a Valencia együttesét. Nagyon szoros fej-fej melletti küzdelem volt ami végül Vildoza sarokból dudaszóban eleresztett hármasával tudott hozni a Baskonia, ezzel rögtön egy nagy skalpot begyűjtve. A két nagy a Real Madrid és a Barcelona is hozta a győzelmet bár míg előző egy sima a mBarcelona egy utolsó másodpercekig szoros mérkőzést hozott le a jól teljesítő Burgos ellen. Mellettük még az Andorra gázolt át a harmat gyenge Murcián a Manresa idegenben verte az Estudiantest. Birutis nagyszerűen mutatkozott be az Obradoiro-nál 27 pont és 12 lepattanót tett a közösbe, hogy aztán 101-82-re verjék a Fuenlabrada-t. Az első kör legjobb mérkőzése azonban a Gran Canaria és a Bilbao hosszabbításos meccse volt ahol a hazaiak végül behúzták a pontokat.

LKL litván bajnokság

A litván bajnokságban is eldurrant a start pisztoly. A Zalgiris a vártnak megfelelően 33 ponttal lépte le a Siaulait. Lauvergne 16 pont Grigonis 12 pont és Milaknis 12 pont vezetésével. A másik esélyes a Rytas szintén meggyőzően kezdte az idényt 106-77-re verte a Juventus csapatát. Jackson majdnem tripla dubla (19 8 8) Goudelock 15 pont és McCullough 12 pont vezetésével. A friss igazolások jól szerepeltek és egészen jó kis csapatnak néz ki eddig. Érdemes lesz figyelni őket.

VTB liga

Az oroszoknál is lejátszották az első meccset ahol egy ből egy rangadóval kezdtek. A Khimki fogadta a Zenit-et. Nem indult jól a szezon a Khimki-nek. Egyből 2 hónapra elvesztették a csapat karmesterét Jovic-ot. Mellette még Shved és McCollum se játszott így viszont már kevessk voltak az idén megerősödött Zenit ellen akik a 4 negyedben bebiztosították a győzelmet.