Aki tavaly is követte a kosárlabdát az láthatta, hogy a Bajnokok ligája megnyerése után Milos Teodosic-al és még egy pár kiváló játékossal megerősödve tovább tudtak fejlődni és az olasz bajnokság valamint az Eurocup megnyerésére is komoly esélyei voltak. Rengeteg pénzt öntöttek a Bolognába és nem titkolt vágyuk, hogy jövőre az Euróligában folytathassák.

Idén bár nagyon kemény csoportba kerültek ahol az Eurocup-ban még így is ők a csoport torony magas esélyesei. A vezetőség hamar lerendezte az igazolásokat és már a nyár elején véglegesítették a csapatot.

Érkezett: Josh Adams a Unicaja Malagából. Az amerikai rendkívül pont erős, nagyon jó keze van és a 3 pontoson kívül sose szabad üresen hagyni. Amar Alibegovic a tavaly feljutó Roma csapatának húzó embere volt. Rendkívül tehetséges 25 éves magas ember aki erőcsatár és centert is tud játszani ezzel még több variálási lehetőséget ad Djordjevic vezető edző kezébe. Hasznos csere játékos lesz. Aki képes tehermentesíteni Julian Gamble és Vince Hunter-t. Amedeo Tessitori szintén egy hasznos igazolás a padra. Volt a másodosztály év védő játékosa és tavaly a Seria A legjobb játékosai között szerepelt. Az olasz válogatottban végig járta az utánpótlást és kiváló képzést kapott. Alibegovic mellett szintén a padról beszállva fog extra pihenő perceket szerezni a kezdőknek. A végére hagytam Awudu Abass-t aki az olasz felnőtt válogatottban a világbajnokságon is meghatározó játékos volt. Emellett volt 2016-ban a Seria A legtöbbet fejlődő játékosa. Ponterős és kiváló védő és bátran bevethető az ellenfél legjobb játékosának őrzésére.

Amint látjuk a Bologna jól átgondoltan erősített. Olyan embereket engedett el akik tavaly nem váltották be az elvárt teljesítményt valamint inkább támadásuk miatt lehetett őket szeretni. A most érkezők között jó pár olyan játékos van aki kiváló védő mindazok mellett, hogy hatékony a pontgyártásban is. Mellettük a jól teljesítők és csapat húzó emberei meg maradtak és továbbra is meghatározó szerepet fognak kapni. De most már a padról beszállók is minőségben feltudják venni a harcot ezáltal a Bologna kerete nagyon mély lett és képesek többet pihentetni a kezdőket egy-egy fontos mérkőzés előtt.

Nagyon szépen és tudatosan fejlődik a Virtus és ha a sérülések el kerülik őket (illetve a korona vírus) akkor nagyon nehéz lenne most egy olyan csapatot mondanom akinek ugyan annyi esélye lenne megnyerni az Eurocup-ot. Talán idén az lenne a meglepetés ha ők lennének a bajnokok. Az olasz bajnokságban már egy kicsit nehezebb dolguk lesz ugyanis a Milan összerakott egy masszív keretet ahol szintén mély a keret és ha lehet ilyet mondani akkor talán egy szinttel a Bologna játékosok felett is vannak. De az, hogy ezeket a játékosokat, hogy sikerül motiválni és egy csapattá formálni az a jövő kérdése. Ennyivel előrébb járnak már Teodosic-ék mert náluk már látjuk, hogy a csapat egységben nem lesz gond. Szép jövő vár a Virtus Bolognára