Négy csapat küzd még a fennmaradó 2 helyért a Bajnokok ligájába. A párharc állása mindkét esetben 1-1 így most a mindent eldöntő összecsapás következik. Persze ezek a csapatok már sok esetben köszönő viszonyban sincsenek a vírus előtti kerettel. Lássuk mire lehet számítani.

Dijon – Nyizsnyij Novgorod

A Dijon mellett szól, hogy hazai pálya előnyét élvezik és ez mindig biztató előjel. A messzi Novgorodból érkeznek az oroszok és az utazás semmi kép se tesz jót. Bár annyi előnyük lehet, hogy ez az idei szezon első meccse szóval talán most volt idejük regenerálódni. A franciáknál érzékeny veszteség a csapat pontgyárosa Sulaimon valamint a palánk alól hiányozni fog Ulmer, hogy csak legnagyobbakat említsem. De ugyan akkor Holston, Julien és Chassang továbbra is a csapatnál maradt ami bizalomra ad okot. Erősítésként érkezett a 13,7 pontot átlagoló Jaron Johnson a Chalon együttesétől és a festékbe érkezett az Antwerp csapatból Hans Vanwijn 7 pont 5,5 lepattanó.

Az oroszoknál fájó lehet Antipov, Brandon Brown, Michael Jenkins, Terell Parks valamint Darall Willis elvesztéses. Szóval úgy nagyjából mindenki aki 10 pont felett átlagolt és a pontokat szállította. Helyükre nem pont egyenértékű játékosok érkeztek mint Petrasek (Giessen 46ers 10,9 pont) Gavrilovic (tavaly 3 csapatban is szerepelt) Gerasimov (23 éves orosz játékos még érnie kell) Szóval inkább gyengültek mint erősödött a Novgorod. Csoda lenne ha legyőzné a Dijon-t.

Tenerife – Oostende

A spanyol gárde tavaly is nagyon erős volt és idén sincs ez másként. Bár a spanyol szuper kupában kikaptak a Real Madridtól, de ez talán a vállalható vereségek közé tartozik. Az érkezők között rengeteg Euróliga és Eurocup szintű játékos van. Felsorolni most nem fogom mert egy elemzést már itt olvashattatok így nagyon nincs is értelme túlragozni. A Tenerife célja nem csak a nyolc közé jutás hanem a Bajnokok ligája megnyerése.

A belga bajnok Oostende soha se a nagy nevekből álló játékosokról volt híres. Mindig motiváltan csupa szívvel játszanak pláne az európai porondon. Fiatalokra épít és a csapatjátékot helyezi előtérbe az egyén helyett. Roppant szimpatikus és elismerésre méltó a csapat filozófiája is. Érkezett Thomas Welsh a maga kis 2,13 m magasságával 24 éves az NBA-g ligában és az NBA-ben is pattogtatott már. Nagy potenciál lehet benne. Valamint két fiatal titán Mario Nakic aki 19 éves és a jövő nagy reménysége. Tavaly a Real Madridnál volt és pályára lépett két Euróliga mérkőzésen is. A belgáknál jobban kibontakozhat. Illetve a belga reménység aki a tavalyi évet a Barcelona 2. csapatánál töltötte és szintén több feladat várhat rá a 19 éves Haris Bratanovic. Ez a csapat még nem tudja felvenni a versenyt a spanyol gigásszal de ha egyben tudják tartani akkor szép jövő várhat rájuk. A Tenerifének nem szabadna, hogy gondot okozzon ez a találkozó.