Sajnos napjainkban a kosárlabdát is igen csak érinti a korona vírus és a csapatoknak számolni kell azzal, hogy ezt a problémát áthidalják. Sok top csapatot is elért már a vírus és okoz komoly gondot.

Az Euroligában főleg az orosz csapatokat érinti a legjobban ez a gond. A mostani állás szerint a Zenitnek összesen 6 bevethető játékosa maradt és nem biztos, hogy kitud állni a következő mérkőzésre a Baskonia ellen. Bár az oroszok megpróbálnak halasztást kérni, de könnyen lehet, hogy 20-0 arányban a spanyoloknak adják a mérkőzést. Ami azért se jó hír a Zenitnek mert eddig hibátlanok a sorozatban és nem kisebb neveket mint a Barcelonát és az Anadolu Efes-t győzték le. Teljes kerettel pedig nagy esélyük lenne a Baskonia ellen is.

A másik orosz top csapat a Khimki is megszenvedi a koronát. Több játékosuk is megfertőződött valamint még vannak játékosok akik sérüléssel küzdenek. Így történhetett meg, hogy a litván Zalgiris oda haza verte őket. Ami azért nem biztos, hogy megtörténik ha a teljes játékoskeret a rendelkezésre áll. A következő meccsre is valószínűleg ezzel a kerettel utaznak. Az ellenfél pedig az eddig nyeretlen Real Madrid. Valljuk be nem sok esély mutatkozik és a győzelemre nem igen tennék sok pénzt.

A harmadik orosz gárda a CSKA Moszkva is szenved bár kevésbé mint az előző kettő. Náluk Milutinov, Strelnieks és Antonov koronavírusos valamint Voigtmann lesérült és nem áll rendelkezésre. Ezeknek a tényeknek a birtokában már közel sem ők lesznek az esélyesek az eddig remekelő Fenerbache otthonában.

Most csak a leglátványosabbakat foglaltam össze, de ezek mellett pl Jasikevicius a Barcelona edzője valamint egy eddig meg nem nevezett Barcelona játékos is koronavírusos. Bár a hírek szerint a litván visszatérhet a kispadra a következő meccsen és a Zalgirisnél Lauvergne is átesett a betegségen. Az, hogy ez a szezon teljesen más lesz mint a többi az már egészen biztos.