A Tenerifének a spanyol bajnokság nem úgy sikerült ahogy azt eltervezték. Nem jutottak tovább a csoportból és több játékosuk is alul teljesített. Lépni kellett tehát, ha a következő idényben versenyben akarnak lenni az él csapatokkal.

Egyes és kettes pozícióban történt a legkevesebb változás ott a veterán Huertas jól mozgatta a csapatot Shermadini-vel remekül megértették egymást. Mellette a finn Sasu Salin játszotta az ügyeletes tripla felelőst akit sose szabad üresen hagyni, mert kevés szabad helyről is képes pontosan célozni. Huertas mellé érkezett a padra a San Pablo Burgos csapatától Fitipaldo aki ha beszáll képes ugyan azt a színvonalat fenntartani a csapatnál mint a kezdő irányító így tehermentesítve a már nem épp fiatal brazilt. Salin váltója még nem érkezett meg de annak tükrében még tovább erősödhet a csapat. Egyelőre vár annak a személynek a kiléte.

SF-re érkezett az Andora-tól Todorovic aki csak 26 éves és rendkívül sok van még benne és sokat adhat a csapathoz. Eurocup-os tapasztalatai is vannak az Andorával és a Bilbaoval. Remek igazolásnak ígérkezik. Sergio Rodríguez visszatér Tenerifére. A 26 éves játékos tavalyi szezont a Bilbaonál töltötte ahol 28 mérkőzésen is pályára lépett, lendületet adhat a padról érkezve. Santiago Yusta tavaly nagyon jól játszott de a sérülése megakadályozta, hogy teljes szezont tudjon futni. Felépülésével újra bővült a variációk és lehetséges stratégiáknak a száma. Valamint Daniel Díez-el is hosszabbítottak aki 43 %-al volt eredményes a hárompontos vonalon túlról. Ezen a poszton 4 játékos is van akinek játékpercei előre vihetik a csapatot. Többen akár kettes poszton is bevethető.

Jöjjön most az erőcsatárok névsora ahol talán a Tenerife az egyik legerősebb. Nem sok klub tud felmutatni ilyen név sort a Bajnokok Ligájában és ezt kihasználva nagy előnyre tehetnek szert a spanyolok. A Bilbao-tól érkezett Sulejmanovic aki csak 25 éves mellé 204 cm és 100 kg ideális testi adottságokkal rendelkezik és kellően tapasztalt több klubban is bizonyított már. Rendkívül hasznos extra pihenő perceket tud majd adni a kezdőknek. Aaron Doornekamp haza tért sikereinek helyszínére ugyanis a Tenerifével pár éve Bajnokok ligáját nyert majd a Valencia együttesénél kóstolt bele az Euroliga hangulatába. Három évre köteleződött el a szigetlakókhoz.

A végére hagytam a legnagyobb nevet Tyler cavanaugh. Az Alba Berlintől érkezett de megfordult már az NBA-ben is. Talán a legnagyobb erősítés. Nagyon képzett és mint kívülről mint a palánk alól képes hatékonyan támadni a gyűrűt. Érdekes lesz látni, hogy sikerül beilleszkedni a csapatba.

A center poszton Shermadini alap pillérnek számít. Igazi régi bevágású center játékos aki a palánk alatt küzd és harcol nem pedig a tripla vonalon bohóckodik. Huertassal együtt alap kövei a csapatnak és az új játékosokkal kiegészítve elég félalmetesnek igérkeznek. Váltója Georgios Bogris aki tavaly sérülésekkel bajlódott ha egészséges képes jól helyettesíteni a grúzt.

Szeptemberben a Tenerifének a belga Oostende csapatával kell mérkőznie a bajnokok ligája legjobb 8-ba jutásáért. A jelenlegi párharc 1-1 tehát a mindent eldöntő 3. mérkőzés következik. Nagy meglepetés lenne ha ezzel a csapattal nem sikerülne a továbbjutás mert a belgák bár mindig csapatként és szívvel küzdenek de keretük a spanyolokhoz képest jóval gyengébb. Szóval egyből hatalmas téttel kezdik az évet. Ha sikerrel veszik az akadályt akkor a Zaragoza együttes várja őket. Ami szintén megoldható feladatnak tűnik ezzel a játékos állománnyal. Sőt a végső győzelemre is jelentős az esélyük. Egy hónap múlva kiderül mennyire sikerült egybe kovácsolni a csapatot.