Ez az év eddig minden várakozásnak ellent mond. Egyrészt a korona vírus elég szépen beleszól másrészt pedig azok a csapatok akiket előzetesen gyengébbeknek mondtak rendre hozzák a jó eredményeket.

Az, hogy a Bayern München az előző mérkőzésen legyőzte a Maccabit már sejtette azt, hogy bizony nem a mezőny végéről szeretné nézni az idei szezont. Majd következett a Fenerbache idegenben ahol minden a törököknek kedvezett. Hiszen otthon voltak és a CSKA Moszkva-i vereség után motiváltak voltak, hogy javítsanak a mérlegükön. A mérkőzést jól is kezdték és az első félidőt 20 ponttal meg is nyerték (45-25). Senki nem gondolta volna, hogy innen még fel lehet állni. Ám Lucic és Reynolds vezetésével hatalmas hajrával fordítani tudtak a németek és 71-75 arányban felültudták múlni a török házigazdát és ezzel holtversenyben 6 csapattal azonos mérleggel az élbolyban maradtak.

A másik nagy eredményt a Zalgiris tudja felmutatni akik egyedüliként veretlenül vezetik a bajnokságot és a legutolsó mérkőzésükön a hazai közönség buzdítása előtt szinte lemosták a pályáról az Anadolu Efes-t. (89-73). Azt az Efes-t akik egyelőre csak keresik a tavalyi formájukat és idén csak szenvednek. Egyedül az Alba Berlint tudták megverni ami valljuk be nem olyan nagy fegyvertény. A litvánok nagyon egyben vannak és az új vezető edző Schiller méltó utódja Saras Jasikeviciusnak. Ha tudják ezt tartani akkor simán meg lehet a play off. Persze ez még csak a szezon eleje sok van még hátra, de eddig csak pozitív jelzőket tudunk velük használni.

Ha már meglepetések akkor ne menjünk el szó mellett az Alba Berlin bravúrja mellett akik a Oroszországban győzték le a CSKA Moszkvát ahol már bevethető volt Milutinov is. Ennek ellenére hiába hozott össze James és Clyburn közösen 52 pontot ez sem volt elég a Fontecchio vezette németek ellen akik 88-93-ra nyertek és ezzel megszerezték első győzelmüket.

Ha továbbra is így marad akkor bár a szurkolók jól járnak viszont a sportfogadók felköthetik a gatyájukat mert ilyen eredményekre fogadni igen csak nagy bátorság kell.